Lins-korngrynsbullar
4 port.
Länk: Tasteline
2 dl![]() | ![]() | röda linser |
1 dl![]() | ![]() | korngryn |
0,5 l![]() | ![]() | vatten |
1 st 1-2 msk ![]() | ![]() | grönsaksbuljongstärning ströbröd (valfritt) |
1 tsk![]() | ![]() | timjan eller annan lämplig örtkrydda |
1 st![]() | ![]() | lök |
2 msk![]() | ![]() | olja |
2 krm![]() | ![]() | svartpeppar, krossad |
2 st![]() | ![]() | vitlöksklyftor |
![]() | ![]() | salt |
Tillagning: 1. Koka röda linser och korngryn, vatten och buljongtärning i tio minuter. 2. Hacka och fräs lök och vitlök samt kryddor i olja. 3. Rör ner lökfräset och blanda det med den kokta lins- och korngrynsblandningen, samt ströbrödet. 4. Forma små, runda bollar och stek dem i olja i stekpannan. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar