Lins-korngrynsbullar
4 port.
Länk: Tasteline
| 2 dl | röda linser | |
| 1 dl | korngryn | |
| 0,5 l | vatten | |
| 1 st 1-2 msk | grönsaksbuljongstärning ströbröd (valfritt) | |
| 1 tsk | timjan eller annan lämplig örtkrydda | |
| 1 st | lök | |
| 2 msk | olja | |
| 2 krm | svartpeppar, krossad | |
| 2 st | vitlöksklyftor | |
| salt |
| Tillagning: 1. Koka röda linser och korngryn, vatten och buljongtärning i tio minuter. 2. Hacka och fräs lök och vitlök samt kryddor i olja. 3. Rör ner lökfräset och blanda det med den kokta lins- och korngrynsblandningen, samt ströbrödet. 4. Forma små, runda bollar och stek dem i olja i stekpannan. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar